LIBALEVES

4 libacomb
1 pecsenyeliba, máj
leveszöldség (hagyma,fokhagyma,
sárgarépa,petrezselyemgyökér,
zeller,karalábé,petrezselyem-és zellerzöld kis csokorba kötve)
1 babérlevél, egész bors, szegfűbors, majoránna, só

A libákat a hagymákkal és egy kis sóval együtt felteszem egy fazékba főzni.Ha felforrt, leszedem a habját, beleteszem a fűszereket és kb.fél órát lassú tűzön főzöm, majd hozzáteszem a zöldségeket és úgy főzöm még másfél órát. Ügyeljünk hogy ne forrjon mert akkor szép tiszta marad a leves. A libából kifövő zsírt menet közben kanállal leszedegetem. A főzés vége előtt fél órával teszem bele a májat és majd tegyük a levesbe a kreplah-ot.



Kreplah
Hozzávalók:
2 csésze liszt
2 tojássárgája
csipet só
fél csésze víz
a töltelékhez:
1 csésze apróra vagdalt főtt hús
l fej hagyma
1 tojás
1 evőkanál morzsa
2 evőkanál olaj

bors
A hagymát lereszeljük, majd az olajon megpároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott főtt húst, és még néhány percig kis lángon főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a morzsát, a tojást és a fűszereket. Amíg teljesen kihűl, elkészítjük a tésztát: a lisztet, a vizet, a tojássárgáját és a sót összegyúrjuk, és késfok vastagságúra nyújtjuk. Késsel vagy derelyeszaggatóval négyzetekre vágjuk, megtöltjük, majd háromszögletűre hajtogatjuk. A szélét gondosan összenyomjuk, nehogy kiessen a töltelék. Sós vízben kifőzzük, majd tálalás előtt a levesestálba helyezzük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések