ÜNNEPI ÉTELAJÁNLATOK ROS HÁSÁNÁRA
GEFILTE FISH (töltött hal)
Hozzávalók:
Kb. 1 kg-os csuka, 2 szelet barchesz, 1 tojás, 2 (fej vöröshagyma, 2 száll petrezselyemgyökér, 1 száll sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors
Elkészítése:
A csukát a belsőségeitől és kopoltyújának belső részétől megtisztítjuk, a nyak bőrénél éles késsel körülvágjuk, a bőre alá nyúlunk, óvatosan és lassan a farka felé húzzuk Ie a bőrét anélkül, hogy elszakítanánk. Ezután a hal húsát a gerincről lefejtjük és ledaráljuk. A megdarált húst az áztatott és kinyomott barcheszszelettel, sóval, tojással, borssal és az egyik vöröshagyma reszelékével jól összedolgozzuk, azután visszatöltjük a bőrbe. A Ievet úgy készítjük el, hogy a megtisztított zöldséget, a másik fej vöröshagymát kevés sós vízben a halfejjel és a gerinccel együtt puhára főzzük. A levet a halra szűrjük, és nagyon lassan tovább főzzük. Tálra szedjük, a levet mellé öntjük, és hagyjuk megkocsonyásodni
Hozzávalók:
Kb. 1 kg-os csuka, 2 szelet barchesz, 1 tojás, 2 (fej vöröshagyma, 2 száll petrezselyemgyökér, 1 száll sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors
Elkészítése:
A csukát a belsőségeitől és kopoltyújának belső részétől megtisztítjuk, a nyak bőrénél éles késsel körülvágjuk, a bőre alá nyúlunk, óvatosan és lassan a farka felé húzzuk Ie a bőrét anélkül, hogy elszakítanánk. Ezután a hal húsát a gerincről lefejtjük és ledaráljuk. A megdarált húst az áztatott és kinyomott barcheszszelettel, sóval, tojással, borssal és az egyik vöröshagyma reszelékével jól összedolgozzuk, azután visszatöltjük a bőrbe. A Ievet úgy készítjük el, hogy a megtisztított zöldséget, a másik fej vöröshagymát kevés sós vízben a halfejjel és a gerinccel együtt puhára főzzük. A levet a halra szűrjük, és nagyon lassan tovább főzzük. Tálra szedjük, a levet mellé öntjük, és hagyjuk megkocsonyásodni
Megjegyzések
:-)))))