Íme a videós bizonyíték, hogy az izraeli tankok sebezhetetlenek




A rendszert, amely unlimited life-fal vértezi fel az izraeli tankokat, úgy hívják, hogy Trophy, és éppen ezekben a napokban tesztelik először éles körülmények között. Az alábbi videó szerint elég meggyőző hatékonysággal.
A Merkara IV típusú tankra a Gázai övezetben lőttek rá vállról indítható rakétával, ráadásul rögtön kétszer egymás után, de a tank elhárító rendszere tette a dolgát, és még a becsapódás előtt megsemmisítette a közeledő lövedékeket.
Az RPG-k, tankok, de még levegő-föld rakéták ellen is védelmet nyújtó Trophy működési elve leginkább az Izraelt védő Vaskupolához hasonlít: a rendszer a tankon elhelyezett radarok jelzései alapján kiszámolja a lövedék röppályáját, és egy sörétes lövedékhez hasonló töltettel még a becsapódás előtt semlegesíti azt. Túljárni az eszén szinte lehetetlen, hiszen amellett, hogy hajszálpontosan céloz, a másodperc törtrésze alatt képes reagálni a közelgő veszélyre.
A július 8. óta tartó Erős Szikla hadművelet a rendszer éles tesztjének is tekinthető, és úgy néz ki, hogy elég jól vizsgázik, hiszen az Izraeli Védelmi Erők szerint a Trophy eddig nem kevesebb, mint öt izraeli harckocsira kilőtt rakétát semmisített meg még a becsapódás előtt.
Forrás: http://player.hu/tech-auto/tech/az-izraeli-tankok-sebezhetetlenek/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések