És nektek mit jelent a Mazel Tov?


https://www.youtube.com/watch?v=Ntm7T8KBZsM&feature=youtu.be


Igazi gasztro-kulturális színtérré kíván válni az Akácfa utca 47. szám alatt, egy félig átriumos udvaron kialakított Mazel Tov. A romkocsmák világát idéző, ám azokon túlmutató étterem beruházói régi álmukat valósították meg, a környéken zajló változások és a lakosok igényeinek figyelembe vételével. A névválasztással a toleranciát, az elfogadást kívánják szimbolizálni, utalva egyúttal a konyha stílusára is.
Az étlapon az izraeli modern konyha köszön vissza: rengeteg zöldség (főleg padlizsán), zöldfűszerek és fűszerkeverékek (a koriandertől a zatarig), frissen készülő, mediterrán hangulatú ételek jellemzik az étlapot. Nem hiányozhat természetesen a falafel, a kebab, a sült padlizsán, de rendelhetünk itt shakshukát (tojásos paradicsomszósz zöldségekkel, esetleg kolbásszal),  humusztálat többféle verzióban vagy éppen bulguros tabule-salátát. Kísérőnek pedig ott az autentikus mentatea vagy épp a többféle ízben kapható limonádék, és a fröccsök.

Ami pedig a programokat illeti: a július 19-i nyitónapon délután a gyerekeknek diavetítést tartanak, mesemondással egybekötve, este pedig a Tellabor rendhagyó táncelőadása után Farkas Izsák hegedűművész újragondolt műsora hallható, majd After Shabbath Party zárja az estét. A Mazel Tov bekapcsolódik a Zsidó Nyári Fesztivál programjaiba is, és Talk Sólet címmel izgalmas társadalmi témákat feszegető beszélgetéseket indít, ennek első kiadásában a városi kutyatartást vitatják meg a résztvevők.

Forrás: http://m.turizmus.com/szallashely_vendeglatas/mazel-tov-gasztro-kulturalis-kozpont-nyilt-1123666

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések