Folytatódik a rakétaháború

Folytatódik a rakétaháború – kérdéses a szárazföldi benyomulás A Légierő "rohamtempóban", egy napon belül két új Vaskupola-rendszert helyezett üzembe
Vasárnap folytatódott az izraeli városok rakétázása a Gázai-övezet területéről. A "Vaskupola" rakétaelhárító rendszer rendre megsemmisítette valamennyit.

Askelonban egy 17 éves fiatalembert súlyosan megsebesített egy, a házak közé eső rakéta-szilánk, amit másodpercekkel korábban a Vaskupola ellenrakétája lőtt le.

A Légierő az eddiginél nagyobb intezitással folytatja a terrorszervezetek létesítményeinek a támadását. Vasárnap reggel az Izraeli Hadsereg szóvivője jelentette: a "Sájetet 13" tengerészeti kommandó a Gázai-övezet északi részében megtámadott és megsemmisített egy Hamasz-támaszpontot. Négy katona könnyebben megsebesült.

Az Izraeli Légierő vasárnap déli 12 óráig adott haladékot a Gázai-övezet Izraellel határos, északi régiójában lévő Beit-Lahia település lakóinak házaik elhagyására, mert Izrael koncentrált támadást fog intézni a helyszínen lévő ellenséges katonai létesítmények ellen. Négyezren elhagyták a területet, annak ellenére, hogy a Hamasz felszólította a lakosságot, hogy ne tegyenek eleget az izraeli figyelmeztetésnek.

Az izraeli közvélemény zöme úgy vélte, hogy fenti felszólítás a szárazföldi akció kezdetét jelenti, de déli egy óráig ennek nincs nyoma, bár 40 ezer tartalékos felsorakozott a Gázai-övezet határán – erősítve a már ott állomásozó sorkatonaságot.

Binjamin Netanjáhu miniszterelnök a vasárnapi minisztertanácson hangsúlyozta: Izrael a maga fegyvereivel a polgári lakosságot védi, míg a Hamasz éppen fordítva: a polgári lakosság életének és testi épségének a kockáztatásával a rakéta-arzenálját védi.

A Légierő magasrangú tisztje úgy nyilatkozott, hogy voltaképpen nincs szükség a vélhetőleg sok áldozattal járó szárazföldi behatolásra, mert a terrorista infrastruktúrát, a földbeásott rakétakilövőket és a terrorakciókért felelős egyéneket légi úton is el lehet érni.

A Légierő "rohamtempóban", egy napon belül két új "Vaskupola" rakétaelhárító rendszert helyezett üzembe, szám szerint a nyolcadikat és a kilencediket.


 Forrás: 
http://izraeli-hirlevel.blogspot.hu/2014/07/folytatodik-raketahaboru-kerdeses.html?spref=fb

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések