Budapesten, az Izrael Szövetségesei Alapítvány, Vasárnap “Jeruzsálem Nap” A Hit Parkban




2014. június 12, csütörtök, 22:20
“Jeruzsálem Nap” A Hit Parkban 
Első európai csúcstalálkozóját rendezi a hétvégén Budapesten, az Izrael Szövetségesei Alapítvány, amelyre a szervezők meghívták azokat a képviselőket különböző európai országok parlamentjeiből, akik számára, pártállástól függetlenül, fontos egy erős Izrael, egy valós stratégiai partner a Közel Keleten.
A háromnapos konferencia kiemelt kulturális eseménye lesz vasárnap délelőtt megrendezésre kerülő “Jeruzsálem Nap”, melyet az ATV élő adásban közvetít.
Az élő közvetítés során többek között felszólal Uzi Landau izraeli turisztikai miniszter; Ronald S. Lauder, a Zsidó Világszövetség elnöke is.

A rendezvényen jelen lesznek különböző pártcsaládokhoz tartozó parlamenti képviselők Hollandiából, Olaszországból, Svájcból, Spanyolországból, Svédországból, Finnországból, Portugáliából, Görögországból, Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Lettországból és Izraelből is.
A rendezvényre több mint 10 ezer vendéget várnak, többek között a magyar kormány és ellenzék tagjait, nagyköveteket, polgármestereket, közéleti személyeket, művészeket, újságírókat, vállalkozókat, a zsidó közösségek vezetőit, evangéliumi keresztényeket Magyarországról és a környező országokból, a római katolikus egyházat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem két teológia professzora képviseli.





Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az Izrael Szövetségesei Alapítvány tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit 2014-es Európai Csúcstalálkozójára. A szervezettel és a programmal kapcsolatos információkat mellékelve küldjük.
Az előadások helyszíne:
Időpontjai:
2014. június 14. (szombat) 16 óra
2014. június 15. (vasárnap) 08:30
2014. június 16. (hétfő) 08:45
Az Izrael Szövetségesei Alapítvány (Israel Allies Foundation) európai csúcstalálkozót rendez Budapesten 2014. június 14-16 között, melyre meghívta azokat a képviselőket különböző európai országok parlamentjeiből, akik számára, pártállástól függetlenül, fontos egy erős Izrael, egy valós stratégiai partner a Közel Keleten.

CÉLOK

  • Izrael ellen irányuló delegitimációs kampány józan érvekkel való ellensúlyozása
  • Közös európai-izraeli értékek, érdekek és geopolitikai fenyegetettség felismerése
  • Bemutatni, hogy sokszor az európai vezetőktől Izrael felé irányuló képmutató kettős mérce ellenére van széleskörű társadalmi hit-alapú támogatottsága Izrael modern államának Európában
  • Támogatjuk: Izrael államának joga van megőrizni területi integritását, állampolgárai biztonságát és a demokratikus állam zsidó jellegét

ELŐADÁSOK

  • Dani Dayan, Júdea és Szamária zsidó közösségeinek külügyi képviselője
    A “két-állam megoldás” alternatívája?
  • Robin Shepherd, Henry Jackson Society nemzetközi igazgatója, London
    Európa problémája Izraellel
    EP választások eredményeinek elemzése: Hatása az EU-Izrael kapcsolatokra
  • Wim Kortenoeven, holland Közel Kelet szakértő
    Termékcímkézés és a bojkottra való felhívások Európában
  • Eugene Kontorovich, amerikai jogászprofesszor
    Az EU támogatási irányelveinek értelmezése Júdea és Szamária területén nemzetközi jog szerint
  • Krekó Péter, a Political Capital Intézet igazgatója
    Antiszemitizmus, anticionizmus és a szélsőjobb Magyarországon
Az IAF izraeli tagozata a Knesset Christian Allies Caucus (KCAC), “Keresztények Szövetségesei a Knesszetben” képviselőcsoport, az a parlamenti csoport az izraeli Knesszeten belül, amely elismeri a keresztény kultúrájú országok vallási közösségeinek jelentős közéleti befolyását és rendszeres kapcsolatot ápol a modern Izraelt, mint zsidó államot hitbeli alapon támogató politikai és közösségi vezetőkkel világszerte.
Az IAF amerikai tagozata a nagy befolyású Kongresszusi Izrael Szövetségesei Csoport (Congressional Israel Allies Caucus), mely republikánus és demokrata tagjai rendszeresen vezetik az Izrael biztonságos jövőjét támogató amerikai jogalkotói munkát.
Európában az IAF brüsszeli és berlini irodája működteti az Izraelt támogató parlamenti képviselőket összekötő nemzetközi információs hálózatot, mely nem csak az Európai Parlamentben, hanem a nemzeti parlamentekben egyaránt aktív.
Az Izrael Szövetségesei Alapítvány világszerte parlamenti képviselők Izraelt támogató törekvéseinek ad keretet azáltal, hogy Izrael Szövetségesei Parlamenti Csoportokat (caucus) hoz létre. A jeruzsálemi székhelyű alapítvány Washingtonban, Brüsszelben, Berlinben és Buenos Aires-ben rendelkezik irodával és célja hatékony eszközöket biztosítani a törvényhozók számára Izraelt támogató törvényalkotó munkájukhoz a saját országaikban. A parlamenti csoportok elkötelezték magukat az izraeli fennhatóság alatt levő egységes Jeruzsálem jövője, valamint zsidó állam biztonságos védhető határai mellett. Jelenleg 25 Izrael Szövetségesei Parlamenti Csoport létezik világszerte folyamatos növekedéssel.
Jelen lesznek nemzetközi Közel-Kelet szakértők, tanácsadók, a Zsidó Világkongresszusképviselői, politológusok, keresztény és zsidó közösségi vezetők európai országokból


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések