Interaktív blogolás

Kedves blogom Olvasói, az idén harmadik alkalommal részt vettünk  a Gouba - Zsidó Nyári Fesztivál megnyitóján 2012 augusztus 26.-án. A megnyitón  szokás szerint több  interjút készíttettünk, többek között  Sebestyén Zoltán festővel, és a Klezmerész együttes vezetőjével Garai Péterrel, és Zoltai Gusztávval:

Fotó: Asi

Zoltai Gusztáv

15. alkalommal nyitott meg a Zsidó Nyári Fesztivál, idén is rengeteg programmal. Ha ki kéne emelnem egyet a sok közül, az a Tolerancia koncert.
A zsidó kultúra a legfontosabbak egyike akár itthon, akár bárhol is ebben a világban. Ahogy a megnyitómban is elmondtam, tudomásul kell venni, hogy itt, ebben az országban élünk mi is.
Az idei esztendőben is számos neves hazai és külföldi művész érkezik a Fesztiválra, mely a jelentősen csökkent állami és szponzori támogatás ellenére is garanciát jelent a megszokott magas színvonalra.
A klasszikus programjaink mellett terveztünk néhány olyan koncertet, melyeken fiatal művész-tehetségekkel találkozhat a közönség, illetve olyanokat, melyek stílusuknál fogva leginkább az ifjúság körében kedveltek.
Büszkék vagyunk arra, hogy a Fesztivál bel- és külföldi törzsközönsége a másfél évtized alatt kialakult és öröm számunkra, hogy minden korosztály érdeklődik előadásaink iránt. 
A 15 éves jubileum különös ünnepe a zsidó kultúrának. Ünnepeljük együtt a Fesztivált és ne engedjük, hogy eluralkodjon bennünk a félelem az elmúlt időszak rasszista támadásai miatt. Ne engedjük, hogy etnikai, nemzetiségi, vagy vallási megkülönböztetést kelljen elszenvednie bárkinek, ebben az országban. Jöjjenek el és részvételükkel fejezzék ki a békességes, a félelem nélküli élet iránti vágyukat és elkötelezettségüket. Jöjjenek és élvezzék a magas színvonalú művészeti produkciókat, és fedezzék fel a zsidó kultúra szépségeit, hagyományait.
Külön öröm volt számunkra, hogy ilyen sok művész vállalta a fellépést ezen a nagy jelentőségű rendezvényen.
Ebben az évben a fesztivál sokkal kevesebb pénzből valósult meg, de mint láthatja mindenki, itt vagyunk idén is, meg még itt leszünk sok-sok éven át.



Fotók: Asi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések