Töltött szőlőlevél

Töltött szőlőlevél Hozzávalók: 50-60 szőlőlevél, 2 dl olaj, 2 csészényi finomra vágott hagyma, fél csésze finomra vágott kapor, 1 csésze rizs, 2 citrom leve, só, bors. Elkészítés: A szőlőleveleket forró vízzel leforrázzuk, lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. A citromlé kivételével az összes hozzávalót összekeverjük és ebből egy-egy evőkanálnyit egy-egy levélre téve feltekerjük, a végeit begyűrjük. A fazék alját kibéleljük néhány szőlőlevéllel, majd rétegenként szorosan rápakoljuk a szőlőleveles tekercseket. Az egészet lefedjük egy lefordított nehéz tányérral - hogy fel ne tudjanak jönni a főzés során. Ráöntjük a citromlevet és annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön addig főzzük, míg fel nem itta a levet, a rizs meg nem főtt. Hidegen, lapos tálon egymás mellé helyezve díszítve tálaljuk. Jó étvágyat :-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések