Mexikói Tortilla - Burrito Hozzávalók: 3 db tojás 8 dl tej 15 dkg kukoricaliszt 15 dkg búzaliszt Töltelékhez: 20 dkg főtt kukorica, 20 dkg főtt vörös bab, 10 dkg kaliforniai paprika, 10 dkg paradicsom, 2 dkg vaj, fél citrom leve, 1 csomó metélőhagyma, só, bors,chili Mártáshoz: 5 db paradicsom, 1 db chili paprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, Só, bors, kevés petrezselyem Elkészítés: A kukoricalisztet a tojásokkal és a tejjel jól összekeverjük, egy palacsintasütőben 4-5mm vastagságú lepényeket sütünk. Akkor jó ha kicsi hólyagocskák keletkeznek rajta amelyek jobban megpirulnak. A vajon megdinszteljük a karikákra vágott pórét és a paprikával, majd hozzáadjuk a kukoricát, babot és az apróra vágott paradicsomot. Megszórjuk sóval, borssal, fűszerekkel, végül megöntözzük a citromlével. Ha összefőtt, a tortillákat ezzel a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük majd egy kivajazott tepsibe tesszük. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, majd forró sütőben 10 perc alatt arany barnára sütjük. Amíg sül, elkészítjük a csípős mártást. Salsa Mártás Avokádó-paradicsom salsa 2 nagy érett paradicsom 2 db közepes chili paprika 2 nagy avokadó 1 közepes fej hagyma 1 csokor petrezselyem 3 evőkanál citrom leve Ha pépesre akarjuk, akkor a hozzávalókat összeturmixoljuk, ha kicsit darabosra, akkor a hagymát és egy paradicsomot finomra vágva adjuk hozzá. Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések