2012. május 22., kedd

Lencse saláta

Lencse saláta: 25 dkg lencse 30 dkg sárgarépa 15 dkg petrezselyemgyökér 1 db citromhéj ecet, cukor 1 fej zeller 1 fej vöröshagyma őrölt bors 2 evőkanál olíva olaj Néhány órára hideg vízben áztatjuk az átválogatott lencsét, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, és petrezselyemgyökeret, meg egy darabka citromhéjat, és kevés sóval ízesítve puhára főzzük. Még melegen kevés ecettel, és csipetnyi cukorral ízesítjük, ha kihűlt belereszeljük a zellert, és a vöröshagymát és az olíva olajat. Kissé megborsozzuk, a citormhéjat kidobjuk belőle, és legalább egy napig hideg helyen érleljük.

Nincsenek megjegyzések: