Beszámoló a győri Fundamentum Általános Iskola és Gimnázium vezetőségétől

Tisztelt Igazgató Úr

Nagy tisztelettel köszöni a Fundamentum Általános Iskola és Gimnázium vezetősége az önök segítségét, amivel hozzájárultak Holokauszt-megemlékezésünkhöz.
Miután hangsúlyt adtunk magyar irodalmunkat átszövő holokauszt témájú verseknek egy irodalmi műsor keretében, megkapó és élő valóságképet nyerhettünk az önök által delegált tanúságtevőktől.
A tanulók utólagos véleményét kérdeztük, miszerint meghatotta őket Einhorn László, Komárom-Esztergom megyei Mazsihisz megbízottja és közösségük vezetőjének életszerű és természetes beszéde, a családjában átélt szenvedésekről. Képekkel illusztrált beszámolója bizonyára maradandó nyomot hagyott a fiatalokban.
Nem kevésbé imponált a hallgatóknak Asztalos Károly végzős Rabbi átlátható, diákok számára is érthető mondandója, miután Kádist mondott a mártírokért.
Aser Sharon képei közel hozták hozzánk Jeruzsálemet, és jó atmoszférát teremtettek, mintegy felkiáltójelet hagyva bennünk, hogy imádkozzunk Jeruzsálem békességéért. Sok újat tudtunk meg gasztronómiai előadásából is, ráadásul gyakorlatban is kipróbáltunk néhány receptet.
A rendezvény szelíd, kedves hangulatban zajlott, emlékezve és emlékeztetve. Együtt koszorúztuk meg az iskola oldalán található mártír emlékművet.
Végül, hogy közelségünk egymáshoz, még nyilvánvalóbb legyen, játékos Ószövetségi vetélkedővel zártuk együttlétünket, és a nyertesek jutalmat kaptak. Beszámolónk a hálát szeretné közvetíteni önök felé, esetlegesen jövőbeni együttműködésre nyitottságot.

Győr,2011.04.26. Tisztelettel: Borbély Ágnes, Magyar nyelv és Irodalom szakos tanár


Iskola Igazgatója: Németh Zsolt

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések