Blogger Séf ajánlata. Receptek lág báOmerre

VEGYES SALÁTA

Hozzávalók:
1 db Piros kaliforniai parkra, 1db sárga kaliforniai parkra, 1 piros alma, 1 db narancs, 1 db grape fruit, 1 kis fej saláta, 1 citrom leve, 1 dl olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 mokkáskanál őrölt ánizsmag, só és bors

A kicsumázott paprikákat, a megtisztított sárgarépát vékony csíkokra, az almát cikkekre vágjuk.
A narancsot és a grape fruitot megtisztítjuk, majd éles késsel a gerezdekről leszedjük a hártyát is. A megmosott és lecsurgatott fejes salátát leveleire szedjük és a salátás tálba rakjuk. Erre tesszük a korábban előkészített zöldségeket, gyümölcsöket. A tetejére öntjük a salátalét, amit sóval, borssal, olívaolajjal összekevert citromléből készítettünk. Végül meghintjük őrölt ánizsmaggal, és óvatosan megkeverjük a salátát.

kebab
Hozzávalók 4-6 személyre:
1 kg darált bárányhús, 1/2 kg darált marhahús,1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3/4 kávéskanál őrölt koriander, 1-2 kávéskanál só, frissen őrölt bors, 2 nagy tojás, a sütéshez olivaolaj

A marha és bárány darált húst a megtisztított megreszelt hagymával, a szétnyomott fokhagymával, a petrezselyemmel és a fűszerekkel jól összedolgozzuk. Amikor ez kész van, hozzáadjuk a 2 nagy tojást, és addig gyúrjuk, míg könnyű, sima masszát kapunk. Formázzunk rudacskákat és húzzuk nyársra. Olivalajjal egy kicsit megkenjük, faszénparázs fölött tíz percig sütjük. Pitával, sült burgonyával, és humuszal (csicseriborsó krém) tálaljuk.

Szentjánoskenyér - torta
Hozzávalók:
15 dkg cukor, 4 tojás keményre vert habja, 4 tojássárgája, 5 deka apróra vágott citronád,
fél csomag sütőpor, 14 dkg őrölt mandula, 3 dkg zsemlemorzsa,14 dkg szentjánoskenyér, barackíz, fehér cukormáz a bevonáshoz, margarin a formához

A szentjánoskenyeret lereszeljük és megszitáljuk, hozzáadjuk 14 deka őrölt mandulát, 3 deka zsemlemorzsát, fél csomag sütőport, és 5 deka apróra vágott citronádot. Hozzá adjuk a habosra kikevert 4 tojássárgáját 15 deka cukrot, és végül még a 4 tojás kemény habját. Margarinnal megkent tortaformában, 170 fokon, kb 15 percig két részben megsütjük. Ha kihűlt, a két lapot barackízzel megkenjük. Az összeállított tortát csoki mázzal vonjuk be, és a tetejét hosszúra vágott citronáddal díszíthetjük.

Jó étvágyat
-Asi-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések