Kedves Barátaink! A SEGÍTSÉGETEKET KÉRJÜK! Az idei évben 2010. április 18-án kerül megrendezésre a Budapesti ÉLET MENETE!

Bizonyára tudjátok, évről-évre egyre többen látogatják rendezvényünket, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül. Amire mi nagyon büszkék vagyunk. Alapítványunk szervezésében első alkalommal 2004-ben került megrendezésre ez a program és akkor 4-500 -an vettek részt a megemlékezésen. Az elmúlt években, akik eljöttek, személyesen is meggyőződhettek arról, hogy immáron megközelítően tízezren vesznek részt történelmi jelentőségű megmozdulásunkon.
A holokauszt magyarországi emléknapja április 16. az idei évben péntekre esik.
A zsidó vallásra és vallásos barátainkra való tekintettel, nem pénteken este, hanem ÁPRILIS 18-án VASÁRNAP tartjuk rendezvényünket.
Mivel éppen ezekben a napokban ér véget a mindannyiunk számára oly fontos parlamenti választási időszak Magyarországon, ezért különösen jelentősnek tartjuk, hogy az idén - politikai nézeteinktől és vallási hovatartozásunktól függetlenül - minél többen nyilvánítsuk ki személyes álláspontunkat. Hogy a HOLOKAUSZTRA VALÓ EMLÉKEZÉS HUMANISTA ELKÖTELEZETSÉGÜNK, KÖZÖS ÜGYÜNK EURÓPÁBAN. ÉS NEMZETI ÜGYÜNK LEGYEN HAZÁNKBAN, MAGYARORSZÁGON!

KÉT DOLOGBAN KÉRJÜK A SEGÍTSÉGETEKET!
Az első, hogy felhívásunkat ismertessétek rokoni és baráti köreitekben ti is, címlistáitokon terjesszétek az április 18-án megrendezendő demonstráció hírét.

A másik. Azok, akik részt szoktak venni rendezvényeinken, bizonyára látták már, hogy önkéntesek segítik az Élet Menete Alapítvány munkáját.
Támogatóinknak rendkívül sokat köszönhetünk, hiszen nélkülük nem tudnánk minden évben zavartalanul megrendezni felvonulásunkat.
Fontos tudnotok: önkénteseink, a közrend vigyázói és a felvonulási fegyelem megtartói a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből jönnek ilyenkor közénk. Önzetlen munkájuk szerves része a közös sikernek.
Ugyan sorainkban sosem volt téma, hogy ki milyen foglalkozású, kinek mi a vallása, származása, politikai meggyőződése. De a teljesség igénye nélkül szeretnénk megosztani veletek, hogy van közöttünk: zsidó, roma, református, katolikus, evangélikus, krisna tudatú hívő, a hit gyülekezet tagja, meleg, netán szocialista vagy fideszes, segédmunkás, cégigazgató, orvos, professzor, jogász, bíró, bolti eladó, de EZ MOST, EKKOR, NEM FONTOS!
Ami igazán fontos: hogy mi az emberiséget egységes egésznek tartsuk, útját álljuk a gyűlöltségnek, a kirekesztésnek, a megkülönböztetésnek.
Ezen a napon mindenki segíti a NAGY CÉL valóra váltását, magasra emeli közös fáklyánkat, zászlót bont és felmutatja transzparenseinket.
Mert fontosnak tartjuk az emlékezést, döntő jelentőségűnek, hogy ezen a napon ne azzal foglalkozzunk: ki honnan jött, ki milyen szerepet tölt be a társadalomban.
Csak az legyen a meghatározó, hogy egységesen ítéljük, el a népirtást, a vallási türelmetlenséget, és felhívjuk a figyelmet az emlékezés fontosságára. Igen, gyermekeinknek és azok gyermekeinek az idő múlásával is hiteles legyen a képük a történelemről, a rosszról és a jó diadaláról.
Soha, amíg ember él e föld nevű bolygón, ne lehessen letagadni, hogy bizony volt idő, amikor ártatlan emberek millióit gyilkolták le, gyerekeket küldtek gázkamrába.
Ez a tény feldolgozhatatlan!
Ezért kérjük a te segítséged!
LEGYÉL TE IS AZ ÖNKÉNTESÜNK ÁPRILIS 18-ÁN!

Amennyiben úgy gondolod, hogy egyetértesz velünk és szívesen segítenéd munkánkat, kérjük, add meg:

nevedet:
email címedet:
telefonszámod:
Munkád, értékes, hasznos, fontos!
Bennünk jó barátra találsz és mi jó barátként jelentkezünk nálad, hogy a rendezvény előtt mikor és hol lesz az önkéntesek megbeszélése március 21-én vasárnap, a délelőtti órákban.
Jelentkezés: onkentesek@eletmenete.hu

Köszönjük, hogy elolvastad levelünket!

Az Élet Menete Alapítvány Magyarország

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések