Yom - Ha Zikaron

A nemzeti ünnepen azokra a katonákra, és a terrorizmus áldozataira emlékeznek, akik életüket és vérüket adták a hazájukért. Az ünnep napja előző este 20 órakor kezdődik, ezen az estén általában minden szórakozó hely bezár. Más nap reggel az ország számos helyén rendezvényekre, megemlékezésekre kerül sor, ahol kitüntetik a veterán katonákat, és az elesett harcosokra gondolnak, akik a hazájukat védték, a modern izraeli háborúkban, azok az emberek, akik 1860 tol szerepet vállaltak az akkori katonai, és félkatonai szervezetekben, mint a Hagana, vagy az Irgun.
Yom Ha Zikaronkor a terrorizmusban elesett, civil áldozatokról is megemlékezik. A Nemzeti ünnepségeken magas rangú állami, és katonai tisztviselők szoktak megjelenni. Számos nemzeti vallásos zsidók imát mondanak az elesettekért.
A hivatalos ünnepséget a siratófalnál nyitják meg, ahol az izraeli lobogót félárbocra leengedik.
Délelőtt 11 órakor az egész ország területén megszólalnak szirénák, az utcán megállnak az emberek, az autópályán megállnak a gépkocsik, így emlékeznek a hősi halottakra. Minden temető megtelik az elhunytak hozzátartozóival, mindenki virágot visz a sírokhoz.
Az emléknap nagyon fontos, e nap elékezteti az embereket Izrael függetlenségére, amelyet keserves emberáldozatok árán harcolta ki magának Izrael népe!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések