Sült libacomb párolt lila káposztával

-3 evőkanál libazsír
- 6 db libacomb
- 30 dkg vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors

Párolt káposzta
- 2 fej lilakáposzta
- 3 evőkanál étolaj
- 2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál kristálycukor



Sült libacomb párolt lila káposztával
Libazsírral kikenjük a tepsit, a libacombokat megtisztítjuk, tepsibe rakjuk, és őrölt borssal, sóval megszórjuk és rárakjuk a szeletelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a darabolt paradicsomot is. Kevéske vizet öntünk alá, és kb. egy órán át fóliával betakarva pároljuk, majd a fóliától megszabadulva közepes hőmérsékletű sütőben jó 40 percig arany barnára sütjük.

Párolt káposzta
Míg sül a hús, elkészítjük a köretnek szánt párolt lilakáposztát. A megtisztított, négyfelé vágott káposztából kivájjuk a torzsáját, majd vékony laskára vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd időnként kevergetve, kevés vízzel felöntve (ha szükséges, utána többször is), fedő alatt puhára párolójuk. Ha már puhul, megfűszerezzük, valamint beleöntjük az ecetet vagy a citromlét és a cukrot.
Készítethetünk mellé hagymás tört burgonyát is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések