Jerusalem Kugel (Parve)

25 dkg vékony tészta
½ csésze olaj
2 csésze cukor
1 csipet fahéj
6 tojás, enyhén kikeverve
Só és bors ízlés szerint
Egy fazékban, főzzük meg a tésztát, majd öblítsük le, rakjuk egy nagy tálba, és tegyük félre.
1-literes fazékban melegesítsük fel az olajat, majd tegyük bele a cukrot, addig főzzük kis lángon, amíg a cukor folyékony és barna lesz. kb 20 percig. Öntsünk a karamellizált cukrot a tésztára és tegyük félre kihűlni.
Melegítsük elő a sütőt 180 C –fokra.
A kikevert tojásokat a kihűlt tésztába keverjük, sózzuk, borsozzuk. Öntsük mélyebb tepsibe, és és előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig.

JERUSALEM PEPPERY KUGEL

2 ½ teaspoons salt
12 ounces capellini or other thin spaghetti
½ teaspoon freshly ground black pepper
3 large eggs, lightly beaten
1 cup sugar
1/3 cup vegetable oil

1. Preheat oven to 200 degrees.
2. Bring 6 cups of water to boil in a pot, add ½ teaspoon of the salt and cook capellini or spaghetti for about 5 minutes, or according to package directions, until al dente. Drain, rinse in cold water, and place in a bowl.
3. Add pepper, remaining salt, eggs, and 2/3 cup of sugar. Mix well.
4. Heat oil in a small saucepan and add remaining 1/3 cup of the sugar. Mix well and cook over medium heat, stirring constantly, until sugar melts and starts to turn brown. Keep an eye on this, for once it begins to color, it will get dark quickly.
5. Pour caramelized sugar over pasta, mixing well. Don’t worry if some of the caramel hardens, it will soften later.
6. Grease a Bundt pan and pour spaghetti in. Cover with tin foil and bake in the middle rack of the oven for 2 hours. If you like a crustier top, take the foil off for the last half hour of cooking.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések