Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Nagy sajnálattal értesültem arról, hogy március 15-e alkalmából Táncsics- díjjal tüntették ki Szaniszló Ferencet, az EchoTv műsorvezetőjét. Sajnos ezt a kitüntetést egy olyan újságíró kapta meg, aki nyíltan antiszemita összeesküvés-elméleteket terjeszt Izrael ellen, valamint támogatja azt, hogy " Izraelből kiürítsék a zsidó lakosokat, és aki úgy véli, hogy Izrael egy terrorállam...". Ez az újságíró úgy tekint Izraelre, mint "minden rossz forrására ezen a világon ", és nyíltan kétségbe vonja Izrael létezését.

Ugyanazon terminológiát használja és terjeszti, mint a szélsőséges terrorszervezet, a Hamász, valamint Ahmadinezsád iráni elnök; mind a kettő Izrael Állam megsemmisítését akarja látni. Ez a kitüntetett magyar újságíró csatlakozik ezen és más Izrael-ellenes és antiszemita erőkhöz a világban azáltal, hogy nyíltan támogatja ezeket a csavart ötleteket az ECHO TV-én sugárzott műsorában.

Gondolatainak nincs helye egy olyan szabad és demokratikus társadalomban, mint Magyarország. Korábban már az MTVA is bírságot szabott ki Szaniszló zsidóságról és romákról tett megjegyzései miatt az EchoTV-nek. Megnyilvánulásai az új antiszemitizmus klasszikus példái Európában és Magyarországon. Ezek gyűlöletkeltő szavak Izrael, a zsidó állam és a zsidó nép ellen, valamint a szabad világ alapvető demokratikus értékei ellen.

Ezt az embert elképzeléseivel együtt el kell utasítani és nem kellett volna kitüntetni. Megkérem a magyar kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy visszavonja a díjat, amely nem megfelelő embernek, nem megfelelő okból lett odaítélve. Miközben Izrael és Magyarország együttműködnek az antiszemitizmus elleni küzdelemben, addig ilyen kitüntetések negatív benyomást kelthetnek, és rossz irányba vezethetnek.

Őszintén remélem és kívánom, hogy ezt a díjat mielőbb visszavonják ...

Ilan Mor
Izrael Állam nagykövete

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések