Szíriai lövedék csapódott be Izraelben


Fel nem robbant szíriai tüzérségi lövedéket találtak szerda délben a biztonsági emberek a Golán-fennsík egyik izraeli településén, miután a lakók becsapódás zajáról panaszkodtak - írta a Jediót Ahronót című napilap honlapja.

Jeruzsálemben úgy vélik, hogy a szíriai felkelők és Bassár el-Aszad elnök csapatai között zajló harcok egyik lövedéke tévesztett célt, és ért földet a határ izraeli oldalán. Tavaly novemberben többször becsapódtak Izraelben a határ szíriai oldalán folyó harcok rosszul irányzott lövései, ez feszültséget is okozott a felek között, de azóta nyugalom volt az ENSZ-csapatok ellenőrizte határnál.

Az izraeli média értesülései szerint a Golán-fennsík szíriai oldaláról távoztak Aszad erői, a térséget a felkelők uralják. Az ENSZ működtette kunetrai átkelőhelyet ugyanakkor szíriai oldalon egyelőre nem vették ellenőrzésük alá, mert annak további politikai következményei lennének Izraellel.

Szerdán visszatelepítették kezelésük után Szíriába az ottani felkelés harcainak hat sebesültjét, akiket a határról a mentők lőtt sebekkel egy izraeli kórházba vittek még február közepén. Egy sebesültet tovább ápolnak a zsidó államban, mert sérülései olyan súlyosak, hogy még nem hagyhatta el a Cefat városban lévő kórházat.

Szerző: MTI

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések