A Jobbik Isaszegen


ERLAUER NAPLÓJA 7.

A Jobbik Isaszegen



Arra a hírre, hogy az evangéliumi pünkösdi egyház isaszegi gyülekezete Izrael-napot, izraeli és magyarországi zsidó vendégeket fogadó istentiszteletet, "alkalmat" tart, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tüntetést hirdetett a helyszínre. Mivel tartottunk tőle, hogy meg akarják zavarni egy újprotestáns krisztiánus kisegyház falusi gyülekezetének az istentiszteletét, néhány barátommal mi is odamentünk a helyszínre.

Meg kell hogy mondjam, a rendőrség megfelelő erőkkel biztosította az ünnepi eseményt, konfliktus nem volt, a jobbikosokat - körülbelül harmincan-negyvenen lehettek - távol tartották a gyülekezet imaházától.

Ami számomra mégis megdöbbentő volt, az az, hogy az ellentüntetők egyik szónoka is olyan ember - lelkész - volt, aki magát szintén Krisztus követőjének vallja: Hegedűs Lóránt református lelkész. Nem látok bele a Magyar Református Egyház ideológiai és hatalmi játszmáiba, de szerintem papságukat és híveiket is megalázzák azzal, hogy Lórit hagyják önjáróan működni.

A pünkösdista gyülekezet istentisztelete a magyar és az izraeli himnusszal kezdődött, prédikációkkal és egyéb beszédekkel, valamint klezmerzenével és szeretetvendégséggel folytatódott, az alkalmat kiállítás kísérte (erről is csináltam néhány fotót), a gyülekezeti teremből kiszoruló hívek és egyéb érdeklődők - néhány százan voltunk összesen - egy másik teremből kivetítően is követhették az eseményeket. A rendőrség nem engedte a közelbe az újnyilas aktivistákat, konfliktusra - amíg én ott voltam - nem került sor.
Néhány fotó a helyszínről, a kiállított képek Sharon Asher fotói:

Mit tehetnék még hozzá? Lóri mondott sok ökörséget, ami nem illő sem hozzá, a paphoz, sem a zsidó Jézushoz, mert blaszfémia (például, hogy a Szentföld Magyarországon van, nem pedig Izraelben), de ilyesmit már hallottunk tőle éppen eleget eddig is.
Forrás: http://erlauer7.nolblog.hu/archives/2011/03/05/A_Jobbik_Isaszegen/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések