Óriási tűzgömb Tel-Aviv felett: meteor, rakéta vagy ufó?

Továbbra sem tudják, hogy mi okozott óriási pánikot kedden este Izraelben. Több százezer szemtanúja volt Tel-Avivban és környékén annak, hogy váratlanul keleti irányból egy nagy, rendkívül fényes és sivító hangot hallató tárgy jelent meg keleti irányból az égen, majd hosszú csíkot hagyva maga után eltűnt a Földközi-tenger irányába.

Sokan riasztották a rendőrséget, és riasztották a hadsereget is, attól tartva, hogy rakétatámadás érte az országot. A légierő nem tudott magyarázatot adni a jelenségre, amelyet a csillagászok sem jeleztek előre. Egyes feltételezések szerint meteor haladt el a Földhöz rendkívül közel, míg mások ufónak vélték a rendkívüli fénycsóvát.

Az egyik szemtanú a Haaretz című lapnak így számolt be az esetről: "A fiaimmal a háztetőn voltunk, amikor egy hosszú csíkot húzó tárgyra figyeltünk fel az égen, amely keletről nyugati irányba haladt. Ragyogó, erős fehér fénye volt. Volt egy pillanat, amikor el kellett fordítanom a szemem az égről, olyan erős volt a fénye. Természettudós vagyok, és nem hiszek az ufókban. Lehet, hogy ez a tárgy egy légkörben felizzó meteor volt, de nem tűnt annak. Bármi is volt, rendkívüli volt a látvány" - mondta Ram Rafaeli.

Az izraeli Csillagászati Szövetség elnöke szerint a meteor szokatlanul nagy lehetett, ez okozta az erős fényt és a hangjelenséget. Jigat Pat-El szerint nem tudtak előre a megjelenéséről, de megvizsgálják az esetet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések