Tárkonyos zöldségleves



Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma, 6 sárgarépa, 6 burgonya, zöldborsó, 6 nagyobb fehér csiperkegomba, 2 dl tejföl, zellerlevél, tárkony, só, liszt, olaj


Elkészítés:
A felkockázott hagymát a karikára vágott sárgarépával együtt megpirítjuk kevés olajon. Felvágott gombát hozzáadjuk, sózzuk, majd fedő alatt pároljuk, míg a gomba összeesik. Ezután annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Így főzzük addig, míg a sárgarépa már majdnem puha. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és ismét annyi vizet, hogy ellepje. Mikor már majdnem kellően megpuhult a krumpli, hozzá adjuk a zöldborsót, a morzsolt tárkonyt és a durvára vágott zellerlevelet. Utána töltünk annyi vizet, amennyi a kész leves legyen. Tejfölös habarással besűrítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések