Mexikói Tortilla - Burrito
Hozzávalók:
3 db tojás
8 dl tej
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg búzaliszt
Töltelékhez:
20 dkg főtt kukorica,
20 dkg főtt vörös bab,
10 dkg kaliforniai paprika,
10 dkg paradicsom,
2 dkg vaj,
fél citrom leve,
1 csomó metélőhagyma,
só, bors,chili
Mártáshoz:
5 db paradicsom,
1 db chili paprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
Só, bors, kevés petrezselyem
Elkészítés:
A kukoricalisztet a tojásokkal és a tejjel jól összekeverjük, egy palacsintasütőben 4-5mm vastagságú lepényeket sütünk.
Akkor jó ha kicsi hólyagocskák keletkeznek rajta amelyek jobban megpirulnak.
A vajon megdinszteljük a karikákra vágott pórét és a paprikával, majd hozzáadjuk a kukoricát, babot és az apróra vágott paradicsomot. Megszórjuk sóval, borssal, fűszerekkel, végül megöntözzük a citromlével. Ha összefőtt, a tortillákat ezzel a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük majd egy kivajazott tepsibe tesszük.
Reszelt sajtot szórunk a tetejére, majd forró sütőben 10 perc alatt arany barnára sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a csípős mártást.
Salsa Mártás
Avokádó-paradicsom salsa
2 nagy érett paradicsom
2 db közepes chili paprika
2 nagy avokadó
1 közepes fej hagyma
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál citrom leve
Ha pépesre akarjuk, akkor a hozzávalókat összeturmixoljuk, ha kicsit darabosra, akkor a hagymát és egy paradicsomot finomra vágva adjuk hozzá.
Jó étvágyat!
- Link lekérése
- X
- Más alkalmazások
Megjegyzések