Görög saláta
Görög saláta
Hozzávalók:
1 fej fodros saláta (vagy fél fej saláta)
1 kígyóuborka
2 paradicsom
1 kaliforniai paprika)
1 fej édeshagyma vagy lilahagyma
8 szem kimagvazott olívabogyó
15 dkg feta sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet, vagy piros borecet
fél csomag petrezselyem
oregánó, bazsalikom
nátriumszegény só
fehérbors
Elkészítés:
A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, megszárítjuk, darabokra tépve kibéleljük vele a salátástálat. Az uborkát, megtisztított hagymát felszeleteljük a paprikát 2 cm-es négyzetekre vágjuk. A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a paradicsommal, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve a salátára halmozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a fetasajtot 1 cm-es kockákra vágjuk, és a salátára tesszük. Az olajat az ecettel, a fokhagymával, az oregánóval és a bazsalikommal összekeverjük, pici sóval és borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük.
Jó étvágyat :-)
Megjegyzések