pészáhi ételek - מאכלי פסח
Zsemle macesz lisztből
3 pohár macesz liszt
1/4 pohár olaj
1 pohár langyos víz
Csipet só
5 tojás
1/4 pohár olajat, 1 pohár langyos vizet, a csipet sót, és az összekevert tojásokat a maceszliszthez adjuk, a tésztát jól kikeverjük. ¼ órát pihentetjük a tésztát, majd zsemléket formálunk belőle és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
zöldséges felfújt - פשטדת קמח מצה
1 pohár tej
10 dkg reszelt sajt
3 tojás
só
bors
1 fej reszelt vöröshagyma
vágott petrezselyem vagy kapor
1 Reszelt sárgarépa
A maceszlisztet összekeverjük a hozzávalókkal, majd kivajazott őzgerincformába töltjük, és 170 fokos sütőben megsütjük.
ha kihűlt, kifordítjuk a formából, és vékony szeletekre vágjuk.
Pészáhi Csokoládé golyócskák
Egy lábasban megolvasztunk
Hozzátesszük a következőket:
10 kis kanál kakaót
¾ pohár tejet
1 ½ pohár cukrot
2 pohár maceszlisztet
3 kanál reszelt kókuszt
Egy kevés rumot, vagy brandyt
Csipetnyi fahéjat
Csipetnyi őrölt szegfűszeget
az egészet összevegyítjük, jól eldolgozzuk, golyócskákat formálunk belőle csokoládé, vagy kókuszreszelékben megforgatjuk mignonpapírba rakjuk. Hűtőben tarjuk egy pár órát, és utána fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
בתיאבון
Megjegyzések