pészáhi ételek - מאכלי פסח

Zsemle macesz lisztből

3 pohár macesz liszt

1/4 pohár olaj

1 pohár langyos víz

Csipet só

5 tojás

1/4 pohár olajat, 1 pohár langyos vizet, a csipet sót, és az összekevert tojásokat a maceszliszthez adjuk, a tésztát jól kikeverjük. ¼ órát pihentetjük a tésztát, majd zsemléket formálunk belőle és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.


zöldséges felfújt - פשטדת קמח מצה

1 ½ pohár maceszliszt
1 pohár tej
10 dkg reszelt sajt
3 tojás

bors
1 fej reszelt vöröshagyma
vágott petrezselyem vagy kapor
1 Reszelt sárgarépa

A maceszlisztet összekeverjük a hozzávalókkal, majd kivajazott őzgerincformába töltjük, és 170 fokos sütőben megsütjük.

ha kihűlt, kifordítjuk a formából, és vékony szeletekre vágjuk.



Pészáhi Csokoládé golyócskák

Egy lábasban megolvasztunk 250 gramm sótlan margarint

Hozzátesszük a következőket:

10 kis kanál kakaót

¾ pohár tejet

1 ½ pohár cukrot

2 pohár maceszlisztet

3 kanál reszelt kókuszt

Egy kevés rumot, vagy brandyt

Csipetnyi fahéjat

Csipetnyi őrölt szegfűszeget

100 gramm mazsolát

100 gramm darált diót

az egészet összevegyítjük, jól eldolgozzuk, golyócskákat formálunk belőle csokoládé, vagy kókuszreszelékben megforgatjuk mignonpapírba rakjuk. Hűtőben tarjuk egy pár órát, és utána fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

בתיאבון


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések