A szerdai gázolásos terrorakció második halálos áldozata: elhunyt a súlyosan sebesült 22 éves ecuadori lány. Éjjel temetik a gyilkost




Vasárnap a jeruzsálemi Hadassza kórházban belehalt fejsérülésébe a 22 éves Karen Mosquera, aki Ecuadorból jött Izraelbe zsidó vallási tanulmányokra, miután betérési szándéka volt.

A fiatal lány a szerda esti gázolásos terrorakció során sérült meg életveszélyesen. A hatóságok Izraelbe hozták a lány szüleit, akik az utolsó percig mellette voltak. 

Karen Mosquera volt a gázolásos merénylet második halálos áldozata. Szülei kívánságára Jeruzsálemben temették el.

Chájá Zissel három hónapos lánycsecsemő röviddel azt követően halt bele sérüléseibe, hogy Abed a-Rahman a-Saludi, húszéves palesztin arab gépkocsijával szándékosan a villamos-megállóban várakozó emberek közé hajtott.

A gyilkos terrorista temetése hétfőre virradó éjjel ment végbe, miután a hatóságok közbiztonsági okokból csak az éjjeli órákban engedélyezték annak megtartását, és az azon résztvevők számát húsz főnyire korlátozták.

A család bejelentette, hogy a korlátozásokat nem szándékozik betartani, mire a hatóságok megtagadták a holttest kiadását. Ez után a család elfogadta a feltételeket.

A terrorista szülei háza előtt egész nap tüntetések folytak, és a közeledő rendőségi járműveket kövekkel dobálták.

A kő- és Molotov-koktél dobálások egész hétvégén folytatódtak Jeruzsálem arabok-lakta Suáfát, Iszauijja, Beit Hanina és Sziluán negyedeiben. A jeruzsálemi villamos szerelvényeit állandó jelleggel kövekkel hajigálják. A fő útvonalakon közlekedő szerelvények kiürülnek, mielőtt a villamos elérné az arab negyedeket.


A város nagyobb részét kitevő nyugati, zsidók által lakott felében teljes nyugalom és biztonság van.

forrás: http://izraeli-hirlevel.blogspot.co.il/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések