Zöldséges piroslencse leves / Red Lentil Soup

Hozzávalók:

40 dkg vörös lencse
2 e.k. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db póréhagyma
1 db zellerszár
3 e.k. paradicsompüré
2 e.k. citromlé
1 kávés kanál őrölt római kömény
1 csipet chilipaprika

Elkészítése:
A lencsét megmossuk, majd egy éjszakára áztatjuk annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. A fokhagymát szétnyomjuk, és olajban megfuttatjuk. A darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert rádobjuk, és kevergetve gyorsan átsütjük. A paradicsompürét belekeverjük, és vízzel fölengedjük, és felforraljuk. A beáztatott lencsét lecsöpögtetjük, és a paradicsomos lébe szórjuk. Lefedve 30-40 percig főzzük, ezalatt a zöldségfélék és a lencse meg kell, hogy puhuljon. A citromlevet és a római őrölt köményt hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, chilivel ízesítjük. Kis lángon további 10-15 percig meg-megkevergetve főzzük. Főzhetünk a levesbe cérnametéltet is, így a levesünk még gazdagabb lesz. Amikor a lencse megpuhult, ha kell, utána ízesítjük.

Red Lentil Soup

1 cup red lentils
4 cups water
1 vegetable bouillon cube
1-2 tablespoons olive oil
1 carrot, diced
1 parsnip, diced
2-3 cloves garlic, minced
½ cup onion, chopped
1 14-ounce can petite diced tomatoes
½-1 teaspoon salt
1 tablespoon lemon juice
¼ cup fresh cilantro, chopped
Rinse the lentils in cold water. Drain and place in a pot with 4 cups water and the bouillon cube. Bring to a boil and cook for about ½ hour or until tender.
In olive oil sauté carrot, parsnip, garlic, and onion until tender. Add diced tomatoes and Mrs. Dash seasoning. Add vegetables, seasonings, and salt to the soup and cook a little longer. Remove pot from the stove. Add lemon juice and chopped cilantro.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések