Blogger séf ajánlata

padlizsánkrém

Hozzávalók:
• 1 nagyobb padlizsán
ízlés szerint:
1 fél vöröshagyma vagy 2 gerezd fokhagyma
• 1 tojás
• 2 dl olaj
• mustár
• só
• bors
• ételízesítő
• pici citromlé
Elkészítés:
Fémlapon vagy sütőben 180 Celsius fokon megsütjük a padlizsánt addig, amíg jó puha és felrepedezik a héja. Ha kihűlt, óvatosan lehámozzuk. Kézi turmixgéppel vagy egyszerű fakanállal pépesre törjük. Elkészítjük hozzá a majonézt: a tojás kettéválasztjuk, a sárgájához egy púpozott kiskanálnyi mustárt adunk majd elkeverjük. Ezt követően lassan, kiskanalanként adagoljuk az olajat, amíg pudingszerű nem lesz a majonézünk. Ha ez is kész, akkor a pépesre tört padlizsánhoz hozzákeverjük , majd belereszeljük a hagymát. Ízlés szerint fűszerezzük. Piritós kenyérrel fogyasztjuk.

Lazac szeletek Orly módra

Hozzávalók:
60 dkg Lazac szeletek
3 db tojás
3 dl sör
1 kávéskanál só
1 kávéskanál vegeta ételízesítő, vagy ízlés szerinti grill fűszerkeverék
Kb. 20 dkg liszt.

A halszeletek megsózom.
A tojássárgáját sóval, vegetával ízesítjük, hozzáadjuk a sört, kicsit elkeverjük, majd a liszt következik. Sűrű palacsintatészta-szerűséget kell kapnunk. Nem kell sokáig kevergetnünk.
A hideg tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. Ebbe a masszába forgatjuk a halszeletek, és bő, közepesen forró olajban szép pirosra sütjük.
Körete lehet: petrezselymes burgonya, hercegnő burgonya, sült burgonya, zöldséges rizs, franciasaláta. Tartármártást is kínálhatunk mellé.

Almás sütemény

Hozzávalók
A tésztához
50 dkg háztartási keksz
3 csomag főzni való vanília ízű pudingpor (12 dkg)
20 dkg kristálycukor
8-10 evőkanál víz
8 dl víz
1,25 kg alma

A tetejére
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál keserű kakaópor
5 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk,5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik.
Egy nagyobb jénai alját keksszel kirakjuk, a meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény tetejére kenjük. Egy napra hűtőbe rakjuk, ez alatt összeáll, így lehet majd szeletelni.
Jó étvágyat:-)))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések