Füstölt pulykacomb lencsefõzelékkel




Hozzávalók 5 fõ részére: 3 db füstölt pulykacomb, 150 g liszt,
1 db babérlevél, 500 g lencse, 1 kis fej vöröshagyma, 7 evőkanál libazsír vagy étolaj, 1 kávéskanál kristálycukor, mokkáskanál mustár, kávéskanál ecet, só.

Elkészítése:

A füstölt húst gondosan megmossuk. A lencsét már elõzõ nap beáztatjuk. Kevés, sóval ízesített langyos vízben feltesszük főni és belehelyezzük a combokat. A hagymát kevés zsíron megpirítjuk és a babérlevéllel együtt a lencséhez, adjuk a főzeléket  és puhára főzzük  Kiszedjük a pulykacombokat, pár perc hűlés után kicsontozzuk, az inakat eltávolítjuk. Zsírban a liszttel barna rántást készítünk és berántjuk vele a lencsét. Cukorral, ecettel és mustárral ízesítjük. A hússzeleteket a lencse tetejére helyezve tálaljuk.

Jó étvágyat :-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések