Füstölt pulykacomb lencsefõzelékkel
Hozzávalók 5 fõ részére: 3 db füstölt
pulykacomb, 150 g liszt,
1 db babérlevél, 500 g lencse, 1 kis fej
vöröshagyma, 7 evőkanál libazsír vagy étolaj, 1 kávéskanál kristálycukor,
mokkáskanál mustár, kávéskanál ecet, só.
Elkészítése:
A füstölt húst gondosan megmossuk. A
lencsét már elõzõ nap beáztatjuk. Kevés, sóval ízesített langyos vízben
feltesszük főni és belehelyezzük a combokat. A hagymát kevés zsíron megpirítjuk
és a babérlevéllel együtt a lencséhez, adjuk a főzeléket és puhára főzzük
Kiszedjük a pulykacombokat, pár perc hűlés után kicsontozzuk, az inakat
eltávolítjuk. Zsírban a liszttel barna rántást készítünk és berántjuk vele a
lencsét. Cukorral, ecettel és mustárral ízesítjük. A hússzeleteket a lencse
tetejére helyezve tálaljuk.
Jó étvágyat :-)
Megjegyzések