Ajánlatom a Carmel étterem / Restaurant Carmel

Restaurant Carmel, first opened in 1987, turned into a genuine, so-called glatt kosher restaurant from April, 2008. Our new menu card offers both international and Hungarian meals as well as Jewish specialities. Neatly refurbished our 100 sets capacity restaurant is operating on two floors.We have two parlours for 25 and 16 seats and also a VIP banquet-hall for 10 persons, each of them ideal for family, business or any other friendly occasions. You are warmly welcome! Opening hours: Sunday through Friday from 12 to 23, On Saturdays from 12 to 14 and 18 to 23 o'clock. A Karmel étterem 1987 óta áll a vendégek rendelkezésére, 2008 tavaszától pedig glatt kóser étteremként üzemel. Igényesen felújított 100 személyes étterem fogadja a vendégeket. Három különálló VIP résszel is rendelkezik, mely ideális lehet családi, esküvői, üzleti, (több napos konferencia) és egyéb összejövetelek megrendezésére . A Carmel rendezvény szolgálat teljes körű és minőségű vendéglátói háttérmunkát nyújt Önnek. A patinás glatt kóser étterem a zsidónegyed szívében található a minőség kifogástalan, a kiszolgálás mindig udvarias, - kedvencünk-éttermünk - Több alkalommal volt már szerencsénk ott ebédelni és vacsorázni, soha nem csalódtunk. A megújult étlapon egyaránt megtalálhatóak, nemzetközi, magyaros és zsidó ételkülönlegességek. Figyelemre méltó a péntek esti menü, amit többször rendeltünk. A és B menüből lehet választani, amely négyfogásos, tradicionális zsidó ételeket tartalmaz. Az A menüben előételként a gefilte fish,húsleves macesz gombóccal, marha pörkölt tarhonyával és cimesszel, édességként kompót. Én személy szerint jobban kedvelem a B menüt, a marokkói töltött halat, húslevest maceszgombóccal, vasalt csirkecomb filét petrezselymes burgonyával és csalamádéval, és az elmaradhatatlan flodnival. A szombat déli menüt is érdemes megkóstolni, szintén két menü közül lehet választani. Az A menüben két főétel szerepel, sólet füstölt hússal, vagy filézett csirkecomb kuglival. A, B menüben vegyes hideg előételt szolgálnak fel, főételként marhaszeletet pirított gombával és petrezselymes burgonyával, valamint nagyon finom macesztortát. Szintén figyelemreméltó az étterem turista menüje, amiben több variációt ajánlanak a kedves vendégnek. Az étlapon a hideg előételek között a vegetáriánus ételeket kedvelők is megtalálhatják kedvenceiket. Számomra nagyon kellemes meglepetést okozott a csirke tepertő lilahagymával, érdemes megkóstolni! Felsorolni is hosszú lenne, hogy mennyi finom étel található az étlapon. Hét fajta leves közül lehet választani, számomra a legfinomabb a tárkonyos bárányragú leves. Meleg előételek közül meg kell említeni a hortobágyi húsos palacsintát és a grillezett zöldségnyársat. A halételek közül a fokhagymás sült pisztrángot, grillezett lazacsteaket fokhagymás parajos tésztával. A konyhafőnök által kínált 2 személyes Carmel bőségtál valóban elég két személy részére. A készételeknél is nagy a választék. Marhahús ételek is szerepelnek az étlapon, mint például a csáki rostélyos, vagy a hamburger hasábburgonyával és salátával. Bárány és borjú ételek közül a kedvencem a báránysült Pékné módra, vagy a mézes borjúszelet fenyőmagos párolt almával. Szárnyas ételekből is nagy a választék, egyik finomabb, mint a másik. Megemlíthető itt a pulykamell Jóasszony módra vagy az óriási bécsiszelet pulykából, hagymás burgonyasalátával. A vegetáriánus ételek is szerepelnek az étlapon, mint a káposztás kocka, vagy a hagymás tört burgonyával töltött palacsinta. A gyermekekről sem feledkezett meg az étterem, több ételt is ajánlanak a kicsiknek, a sült virslit, vagy falafel golyókat pitával, salátával. A desszertek is nagyon finomak, a kedvencem a flodni, de a macesztorta sem egy utolsó dolog. Kívánunk minden kedves vendégnek jó étvágyat és kellemes időtöltést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések