dzsahnun - ג'יחנון


500 gramm liszt

1 kis kanál élesztő

1/2 kis kanál só

1 1/2 kiskanál cukor

1 pohár víz

1/2 csomag margarin

A lisztet tálba öntjük, hozzátesszük a fentiekben felsorolt hozzávalókat a margarin kivételével, majd összekeverjük a liszttel. Kinyújtjuk, és 30 percig pihentetjük. 30 perc elteltével megint összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és pihentetjük. Pihentetés utána a tésztát 6 egyenlő cipóra formáljuk, pihentetjük, vékony kerek formára kinyújtjuk a tésztát. A margarint 6 felé osztjuk és a kinyújtott tésztára kenjük. A tésztákat egyenként feltekerjük
22 cm széles lábas alját megkenjük margarinnal, majd a tésztákat egyenként beletesszük , úgy hogy a lábos formáját felvegye. Az első sor tetejére tehetünk zsírpapírt, így el tudjuk választani a második sortól.
100 – 130 fokos sütőben sütjük egész éjszaka. Szombaton reggel szokták elfogyasztani, főtt tojással, reszelt friss paradicsommal, és darált erős paprikával.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések