Jemeni ételek - הבישול התימני



Izraelben ismertem egy (témáni) Jemeni családot, nagyon sokszor meghívtak magukhoz Ramat- Amidár-ba hétvégére sábeszra. Nagyon kedves emberek voltak.
Ott ettem életemben először Jemeni ételeket.

falafel - פלאפל

Hozzávalók:

250 gramm Csicseri borsó ( Humusz )

10 gerezd fokhagyma

½ k. kanál őrölt koriander

½ k. kanál őrölt római kömény

¼k. kanál fekete bors

¼ k. kanál erős piros paprika

csipet só

2 evő kanál liszt

Olaj sütéshez

A csicseri borsót egész éjszaka vízben áztatjuk.
Másnap leszűrjük, majd kétszer ledaráljuk.
Utána a krémhez hozzáadjuk a fűszereket és a lisztet, jól összekeverjük.Golyócskákat formálunk belőle, majd forró olajban szép pirosra sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések