Receptek TU BISVÁTRA
Kuszkusz saláta
Hozzávalók:
• 20 dkg kuszkusz
• egy nagyobb fej paradicsom
• 6 szem aszalt barack
• 6 aszalt szilva apróra vágva
• fél citrom leve
• 1 evőkanál méz
• fél kiskanál fahéj
• fél kiskanál őrölt kömény
• egy csipetnyi őrölt tarkabors
• kb. fél dl olívaolaj
• Fitnesz saláta-mix
Elkészítés:
A kuszkuszt helyezzük bele egy öblös tálba, annyi forró vízzel öntsük le, amennyi két ujjnyira befedi. Tetejét egy tányérral takarjuk le, hagyjuk hogy a kuszkusz a gőzben megduzzadjon (kb.20 perc).
Készítsük el az öntetet: a mézet keverjük össze a fél citrom levével, a fűszerekkel, és öntsük fel kb. 0,5 dl olívaolajjal.
Elkészítése: a kuszkuszt keverjük össze az aszalt gyümölcsökkel, a cikkekre vágott paradicsommal és szórjuk a salátára, majd öntsük rá az öntetet.
Gyümölcsös sárgabarackos csirke
1-2 evőkanál olaj
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
6 kicsontozott csirkecomb
20-25 db szárított sárgabarack
1 csésze fehér bor
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál reszelt gyömbér 1-2 evőkanál darált mandula (nem kötelező)
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, pároljuk rövid ideig, majd tegyük félre. Tegyük a befűszerezett kicsontozott csirkecombokat egymás mellé egy másik serpenyőbe egy kis olajjal és süssük arany barnára mindkét oldalát. adjuk Hozzá a párolt hagymát, fokhagymát, valamint a többi hozzávalót, kivéve a darált mandulát. Fedjük le és főzzük alacsony lángon 45 percig. Ha a csirke már megpuhul, a szósz kezd szirupossá válni, és azt szeretnénk, hogy besűrűsödjön a szósz, hozzáadjuk a darált mandulát is. Melegen tálaljuk rizzsel vagy sült burgonyával.
Egyszerű Tu Bisvát süti
Hozzávalók:
7 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
3 egész tojás
2 evőkanál olaj
½ Csomag sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba helyezzük, jól elkeverjük és sütőformába helyezzük. Előmelegített sütőben 20 – 30 percig sütjük, 170 Celsius fokon készre sütjük.
Kihűlt állapotban kettévághatjuk, a közepét megkenjük, lekvárral majd ráhelyezzük a tészta másik felét, a tetejét is megkenhetjük lekvárral, felszeleteljük, és erre helyezzük a szeletelt gyümölcsöt. Tetszés szerint a tetejét kirakhatjuk kandírozott gyümölcs darabokkal,(vagy friss Füge, datolya, narancs, banán)
Jó étvágyat.
Hozzávalók:
• 20 dkg kuszkusz
• egy nagyobb fej paradicsom
• 6 szem aszalt barack
• 6 aszalt szilva apróra vágva
• fél citrom leve
• 1 evőkanál méz
• fél kiskanál fahéj
• fél kiskanál őrölt kömény
• egy csipetnyi őrölt tarkabors
• kb. fél dl olívaolaj
• Fitnesz saláta-mix
Elkészítés:
A kuszkuszt helyezzük bele egy öblös tálba, annyi forró vízzel öntsük le, amennyi két ujjnyira befedi. Tetejét egy tányérral takarjuk le, hagyjuk hogy a kuszkusz a gőzben megduzzadjon (kb.20 perc).
Készítsük el az öntetet: a mézet keverjük össze a fél citrom levével, a fűszerekkel, és öntsük fel kb. 0,5 dl olívaolajjal.
Elkészítése: a kuszkuszt keverjük össze az aszalt gyümölcsökkel, a cikkekre vágott paradicsommal és szórjuk a salátára, majd öntsük rá az öntetet.
Gyümölcsös sárgabarackos csirke
1-2 evőkanál olaj
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
6 kicsontozott csirkecomb
20-25 db szárított sárgabarack
1 csésze fehér bor
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál reszelt gyömbér 1-2 evőkanál darált mandula (nem kötelező)
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, pároljuk rövid ideig, majd tegyük félre. Tegyük a befűszerezett kicsontozott csirkecombokat egymás mellé egy másik serpenyőbe egy kis olajjal és süssük arany barnára mindkét oldalát. adjuk Hozzá a párolt hagymát, fokhagymát, valamint a többi hozzávalót, kivéve a darált mandulát. Fedjük le és főzzük alacsony lángon 45 percig. Ha a csirke már megpuhul, a szósz kezd szirupossá válni, és azt szeretnénk, hogy besűrűsödjön a szósz, hozzáadjuk a darált mandulát is. Melegen tálaljuk rizzsel vagy sült burgonyával.
Egyszerű Tu Bisvát süti
Hozzávalók:
7 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
3 egész tojás
2 evőkanál olaj
½ Csomag sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba helyezzük, jól elkeverjük és sütőformába helyezzük. Előmelegített sütőben 20 – 30 percig sütjük, 170 Celsius fokon készre sütjük.
Kihűlt állapotban kettévághatjuk, a közepét megkenjük, lekvárral majd ráhelyezzük a tészta másik felét, a tetejét is megkenhetjük lekvárral, felszeleteljük, és erre helyezzük a szeletelt gyümölcsöt. Tetszés szerint a tetejét kirakhatjuk kandírozott gyümölcs darabokkal,(vagy friss Füge, datolya, narancs, banán)
Jó étvágyat.
Megjegyzések